De Dorn methode en Breuß massage

Dorn methode en Breuß massage: specifiek gericht op het verhelpen van beenlengteverschil. Wist je dat 80% van de bevolking met klein of groter beenlengteverschil door het leven stapt ,daardoor klachten heeft en zich hiervan niet bewust is?

Het uitgangspunt van de Dorn therapie is een beenlengteverschil, een veel voorkomend probleem bij mensen met rugklachten. Met het beenlengteverschil bedoelen we hier het lengteverschil van de benen, welke veroorzaakt wordt door de ruimte tussen de gewrichtsvlakken van de enkel, knie en vooral het heupgewricht.

De Dorn Methode is een behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd. Door een verschil in beenlengte komt het bekken scheef te staan, waardoor de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijnklachten gaan geven. Ook uitstraling in het been en knieklachten zijn hier vaak het gevolg van. Daarnaast zien we ook pijnklachten en scheefstand in de wervels tussen de schouderbladen en beperking in het naar links en rechts kijken.

Tijdens deze behandeling beginnen we met het corrigeren van beenlengteverschil, daarna wordt het bekken weer rechtgezet en scheefstand in de wervelkolom (scoliose) daar waar mogelijk is gecorrigeerd.

Doordat de cliënt zelf zijn of haar arm/been/hoofd tijdens de correctie beweegt is deze behandeling een stuk zachter dan andere manuele behandelvormen. Pijnklachten zullen vaak direct verminderen en ook is over het algemeen meer beweging voelbaar in het bekken tijdens het bukken. Daarnaast krijgt u een eenvoudige oefening mee naar huis om te voorkomen dat het beenlengteverschil weer terug komt.