Over Cas Bollen Natuurgeneeskundig Therapeut

Cas Bollen is geboren op 5 mei 1954. Op 19 jarige leeftijd haalde hij het diploma sportmassage bij de Nederlandse Sport Federatie. Hij besloot meteen een praktijk te starten en in 1974 was Cas al druk met het geven van sportmassages in Rosmalen.

In 1995 verhuisde Cas naar Veghel en besloot zich verder te gaan verdiepen in verschillende vormen van massage. Zo behaalde Cas in 1997 zijn diploma Reiki 1 en het jaar daarop volgde Reiki 2. Ook dit vond Cas niet genoeg. Hij wilde meer uit het masseren halen. Zo verdiepte hij zich in 1999 in Polariteitsmassage. In 2001 breidde Cas zijn massagevaardigheden uit met het 4-dimensionaal bodywork basis, wat ook wel bekend staat als 'Dumai' en het jaar dat daarop volgde kon hij ook het diploma stoelmassage inlijsten.

Door zijn uitgebreide aanbod qua massages, werd het steeds drukker en drukker in de praktijk. Hierop besloot Cas in 2002 de stap te nemen naar het fulltime masseren, wat tot op de dag van vandaag de juiste keuze bleek.

Cas heeft intussen ontdekt dat het masseren meer is dan blessures behandelen. Hij geeft de voorkeur aan behandelingen die gepaard gaan met diepgaande gesprekken.

Nadat Cas in 2005 zijn cursus hot stone massage afgerond had, heeft hij in oktober 2005 de stap gezet om een praktijk aan huis op te zetten op de Schepenhoek in Uden. In november 2005 heeft Cas zijn cursus Bowen-Techniek met succes afgesloten en sindsdien behoort die massagetechniek ook tot de technieken die Cas beheerst. Inmiddels bevindt de massagepraktijk van Cas Bollen zich aan de Morkolf 27 in Uden.

Een uitbreiding in de praktijk vanaf april 2012
Nieuwe behandelmethode: De Dorn-methode en Breuß massage.

 

Een korte toelichting van Cas:
Energie

Op het moment dat iemand mijn praktijk binnenkomt, is er al een energiewisseling voelbaar. Deze energie probeer ik tijdens de behandeling positief te sturen voor en naar mijn cliënt.
Door middel van het doorgeven van energie (Reiki) en een van tevoren met mijn cliënt besproken behandelmethode n.a.v. de klacht, ga ik aan de slag.

Prikkeloverdracht

Met een massagebehandeling, of een Dorn of Bowen behandeling, is er een dusdanig contact met de cliënt, waarbij deze wordt aangeraakt en geraakt, om een reactie los te krijgen. Deze reactie prikkelt de zelfgenezingskracht van de cliënt, waardoor zelfgenezing in gang wordt gezet.

Drainage

Vooral met de stoelmassage, de klassieke massage en de bindweefsel behandelingen wordt gebruik gemaakt van een mechanische drainage. Deze wordt dan overgenomen door de spieren die aangezet worden te ontspannen. Vaak zien we na zo'n behandeling dat er veel afvalstoffen zijn vrijgekomen die afgevoerd gaan worden. Men moet daarna water drinken om dit te bevorderen.

Voeding

Wat in mijn praktijk de voornaamste voeding voor de mens is, is de mentale en psychische voeding. Veel mensen weten zich geen raad en zitten niet lekker in hun vel. Het lijf is goed, maar reageert op de geestelijke gesteldheid van de mens. Daarom is het zo belangrijk het lijf te voorzien van de echte voeding, gezond eten, maar vooral de voeding die ik bedoel, zoals: aandacht, liefde, genegenheid en er zijn voor mensen.

Psyche

Zoals je kunt terug lezen, ben ik van mening dat het lijf wordt gevoed door de psyche. De psyche komt door het gewone leven, werken, huishouden en relaties steeds onder druk te staan. Soms kun je het niet meer aan en moet er worden ingegrepen. Cliënten vragen daar zelf om.

Het mooie van dit werk is dat de mensen aan zichzelf willen gaan werken. Hier is het sociale aspect heel belangrijk. We moeten met z'n allen eigenlijk iedereen in de gaten houden om een leefbare wereld te creëren of te behouden.