Stoelmassage

Wat is stoelmassage? Stoelmassage is een twintig minuten durende, effectieve massage, door de kleding heen. De masseur maakt nek, schouders, hoofd, armen en rug los door bepaalde drukpunten in het lichaam te stimuleren. Kan ook met olie op de blote huid indien gewenst.

Waarvoor dient stoelmassage? Nek- en schouderklachten ontstaan door statische belasting, door langdurig in dezelfde houding zitten of door langdurig staan. Dit kan op den duur leiden tot doorbloedingsstoornissen met hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen als gevolg. Stoelmassage stimuleert de doorbloeding. Omdat de doorbloeding verbetert, kunnen voedingsstoffen en zuurstof vanuit de bloedbaan sneller de spieren en organen (onder meer de hersenen) bereiken, en verlaten afvalstoffen sneller het lichaam. Het resultaat is dat het lichaam weer terug in balans komt, waardoor stress en vermoeidheid minder kans krijgen.

Waar worden stoelmassages gegeven? Cas Bollen maakt gebruik van een speciaal ontworden ergonomische stoel die overal geplaatst kan worden: op de werkplek, in het bedrijfsrestaurant, in vergaderzalen of gewoon thuis. Het optimale resultaat wordt behaald door het regelmatig ondergaan van een stoelmassage. Het is dus aan te bevelen om bijvoorbeeld maandelijks een dagdeel te plannen waarop de masseur de organisatie bezoekt en de werknemers behandelt. Ter plekke kan dan ook bekeken worden of eventuele klachten voortvloeien uit een verkeerde werkhouding.

Preventieve werking. Deze unieke vorm van massage biedt diverse voordelen voor zowel werknemers, als werkgevers. Het zorgt voor minder stress en ziekteverzuim, een hogere productiviteit, een beter concentratievermogen, een betere motivatie en een positievere werksfeer. Tevens verhoogt dit het bewustzijn om verantwoording te nemen voor je eigen lichaam.

Door wie wordt de stoelmassage gegeven? Cas Bollen is een in Uden gevestigd gecertificeerd stoelmasseur. Daarnaast heeft hij jarenlang ervaring opgebouwd als gediplomeerd sportmasseur. Een perfecte combinatie. Cas heeft in Uden een praktijk waar hij gebruik maakt van gespecialiseerde energetische massagevormen. Voorbeelden hiervan zijn Polariteitsmassage en 4-dimensionaal lichaamswerk (dumai-techniek). Daarmee tracht Cas Bollen het evenwicht in mensen te herstellen.